Een Chinees treinticket vervangen of annuleren

Als u een Chinees treinticket hebt gekocht, maar uw plannen zijn gewijzigd of als u een fout hebt gemaakt, kunt u uw Chinese treinticket annuleren en kunt u een terugbetaling krijgen of een Chinees treinticket vervangen. Dit kan tot twee uur voor vertrek van de trein.

Indien u online een Chinees treinticket hebt geboekt via Trip.com en uw papieren treinticket nog niet is uitgegeven, kunt u uw treinticket online annuleren. Als u ervoor hebt gekozen uw Chinese treinticket te laten bezorgen of als u uw papieren treinticket al hebt opgehaald, dient u naar een treinstation in China te gaan om het ticket te vervangen of om uw geld terug te krijgen.

Een Chinees treinticket vervangen

Als u uw papieren treinticket voor China al hebt, gaat u naar een treinstation op het vasteland van China met het identiteitsbewijs dat u voor de boeking hebt gebruikt en gaat u naar de balie voor vervanging van treintickets (改签窗口). Wanneer u voor de eerste keer een Chinees treinticket vervangt, worden geen administratiekosten in rekening gebracht.

Als uw papieren treinticket voor China niet is uitgegeven, kan Trip.com u niet helpen uw treinticket te vervangen. U kunt uw reservering echter wel annuleren en een nieuwe onlinereservering plaatsen.

Meld u aan bij uw Trip.com-account en selecteer Mijn account > Mijn boekingen > Treinen om nog niet uitgegeven treintickets te annuleren. Druk op de knop Annuleren naast de boeking die u wilt annuleren om de boeking van het treinticket te annuleren. Maak hier een nieuwe boeking voor een Chinees treinticket. Let op: als u een boeking van een Chinees treinticket minder dan 15 dagen voor vertrek annuleert, worden administratiekosten voor het terugbetaalde treinticket in rekening gebracht. (Zie onder voor berekening van de administratiekosten.)

Als de nieuwe treinticketprijs lager is dan de oorspronkelijke treinticketprijs, dan wordt het prijsverschil teruggestort. Als de nieuwe treinticketprijs hoger is dan de oorspronkelijke treinticketprijs, dan wordt het prijsverschil in rekening gebracht.

Chinese treinkaartjes online annuleren en terugbetaling ontvangen

Als u uw kaartjes nog niet heeft opgehaald of niet heeft gevraagd om ze te laten bezorgen, kunt u uw kaartjes online annuleren. Log in op uw Trip.com-account en selecteer "Account" > "Alle boekingen" > "Treinen." Annuleer de boeking van het treinkaartje door op de knop Boeking annuleren te drukken. Tickets kunnen online worden geannuleerd van 06:00 tot 23:30 uur (GMT+8).

Houd er rekening mee dat papieren tickets die al zijn opgehaald en tickets voor treinen die binnen 25 minuten vertrekken, niet online kunnen worden geannuleerd. Als u al papieren tickets hebt opgehaald, kunt u uw geld terugvragen bij het terugbetalingsloket van elk treinstation op het vasteland van China (zie de instructies hieronder).

Chinese treinkaartjes annuleren en op het station terugbetaling ontvangen

Als uw papieren treinkaartjes al zijn opgehaald, kunt u uw geld terugkrijgen op elk station op het vasteland van China. Om de terugbetaling te ontvangen gaat u naar het terugbetalingsloket met uw papieren treinkaartjes en het ID dat u voor uw boeking hebt gebruikt.

  

Administratiekosten voor terugbetaling van geannuleerde Chinese treintickets

Trip.com volgt het annuleringsbeleid van de Chinese nationale spoorwegexploitant, China Railway. Er worden geen administratiekosten in rekening gebracht als een Chinees treinticket ten minste 15 dagen vóór de vertrekdatum van de trein wordt geannuleerd.

Er worden administratiekosten van 5% (minimaal CNY 2) per treinticket in rekening gebracht indien deze tussen 49 uur en 15 dagen voor vertrek worden geannuleerd; er worden administratiekosten van 10% per treinticket in rekening gebracht indien deze tussen 25 en 49 uur voor vertrek worden geannuleerd en er worden administratiekosten van 20% per treinticket in rekening gebracht indien deze binnen 25 uur voor vertrek worden geannuleerd.

Een terugbetaling voor geannuleerde Chinese treintickets wordt binnen 20 dagen teruggestort via de eerder gekozen betalingsmethode. Het terug te betalen bedrag voor geannuleerde Chinese treintickets wordt bepaald door de Chinese spoorwegautoriteiten. De datum waarop het bedrag voor geannuleerde Chinese treintickets wordt terugbetaald, wordt bepaald door uw bank of creditcardbedrijf.